במאמר זה נלמד את נושא ביטוח תאונות אישיות תלמידים וכיצד ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח.
אין זה סוד, כי ילדים מעורבים בפציעות גופניות הרבה יותר מאשר מבוגרים. בעקבות ריבוי הפציעות, המדינה מחייבת את העיריות לבטח את התלמידים אשר לומדים במוסדות לימוד מוכרים במסגרת חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 ועד לגיל 18, בביטוח תאונות אישיות תלמידים.
פוליסת תאונות אישיות תלמידים, שונה מפוליסה רגילה של תאונות אישיות ולא ניתן לקבל פיצוי על עצם קרות שבר.
על מנת לבדוק האם יקירכם זכאים לפיצוי במסגרת תאונות אישיות תלמידים, נעבור על תנאי הפוליסה:
ראשית כל, המבוטח צריך להיות "תלמיד מן המנין". מה הכוונה תלמיד מן המנין? צריך להוכיח בפני החברה המבטחת, האם הנפגע היה תלמיד במוסד חינוכי במסגרת חוק חינוך חובה חינם ביום הפגיעה בשנה הרלוונטית לתוקף הפוליסה. כיצד מוכיחים דרישה זו? מבקשים מהמוסד החינוכי אישור לימודים ואישור היעדרות בגין הפגיעה.
לאחר מכן, צריך לבחון האם הנזק שנגרם הינו תאונה. מהי תאונה? אירוע פיזי, חיצוני, גלוי לעין, בלתי צפוי, הגורם להיזק גופני.
דוגמה לתאונה אשר עונה על הגדרת הפוליסה הינה כאשר ילד משחק תופסת עם חבריו, ולפתע נתקל בילד אחר, נופל על הקרקע ונפצע ברגלו. לאחר בדיקה אצל רופא אורטופד, אובחן עם שבר בקרסול. על פניו נראה, כי פציעה זו עונה על הגדרת הפוליסה לתאונה.
הפיצוי שניתן לקבל במסגרת פוליסה תאונות אישיות תלמידים הינו בגין "היזק גופני". מהו היזק גופני? כאשר הנפגע נותר עם נכות חלקית או נכות מלאה, נכות קבועה או נכות זמנית כתוצאה מהתאונה.
כפי שניתן לראות בפוליסות תאונות אישיות תלמידים, לא ניתן לקבל פיצוי בגין התאונה עצמה. ניתן לקבל פיצוי אם נוכיח כי לנפגע יש נכות וחוסר יכולת לתפקד במקום הפגיעה ביחס ליכולת שהיה לנפגע לפני התאונה.
כמו כן, במידה והנפגע נעדר מהלימודים בגלל התאונה, גם כאן ניתן לקבל פיצוי על הימים מהם נעדר התלמידים. צריך לשים לב לדרישות הפוליסה הרלוונטית במועד התאונה, מהו הזמן המינימלי להיעדרות מהלימודים, בכדי להיות זכאים לפיצוי הכספי.
מהו הכיסוי הביטוחי? למעשה, כל תלמיד אשר מבוטח במסגרת תאונות אישיות תלמידים, מבוטח בגין היזק גופני אשר יגרם לו במקום כלשהו בשטח מדינת ישראל והשטחים המוחזקים בו, בכל שעה משעות היממה בין שיש לה קשר לפעילות המוסד החינוכי ובין אם לא.
ישנם חריגים לכיסוי הביטוחי אשר בגינם לא ניתן יהיה לקבל פיצוי אם יגרם היזק גופני, לדוגמה: על ידי תאונת דרכים בארץ או בחו"ל, אולם אם מדובר בתאונת דרכים בחו"ל מטעם המוסד החינוכי או הרשות המקומית או משרד החינוך אז חריג זה לא יופעל, כתוצאה ממלחמה, מלחמת אזרחים, התקוממות, מהפכה, מרד, חבלה, טרור, פעילות צבאית בה נטל הנפגע חלק ואשר בגינה זכאי לפיצוי, תאונת עבודה בה זכאי לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי, אולם חריג זה לא יופעל על מתנדב, כתוצאה מרשלנות רפואית או מטיפול רפואי, ממחלה בתנאי שהמחלה איננה נובעת מתאונה המכוסה על פי הפוליסה, לנפגע שגילו במועד התאונה 14 שנים ומעלה כתוצאה ישירה מהשתתפותו הפעילה בביצוע מעשה עבירה בדרגת פשע, בגלל רעידת אדמה.
מה זה ועדת חריגים?
ועדת חריגים תפקידה לקבוע כי צלקת אסתטית, תזכה את הנפגע בדרגת נכות שתיקבע על פי שיקול דעתה הבלעדי. למעשה פוליסת תאונות אישיות תלמידים מחריגה את הזכאות לפיצוי בגין צלקת אסתטית בלבד. לכן מתכנסת ועדת חריגים בכדי להעניק לנפגע פיצוי כספי כלשהו בגין הצלקת האסתטית שנותרה.
דוגמה לפיצוי בגין צלקת אסתטית: ילד אשר רכב על אופניים במהירות ולפתע איבד אחיזה, החליק וידו השתפשפה על גבי המדרכה ונותר עם צלקת גדולה ומכוערת. ועדת חריגים יכולה להעניק פיצוי בגין הצלקת בהתאם שיקול דעתה.
חברות הביטוח פועלות למטרות כלכליות ועל כן מקשיחות עמדה כלפי תובעים בפוליסת תאונות אישיות תלמידים. מומלץ להיוועץ עם עורך דין אשר עוסק בתחום זה.
במידה ואתם או יקיריכם נחבלתם ואינכם בטוחים אם מדובר בתאונה המזכה לפיצוי על פי הפוליסה, הינכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד עורכי דין אלי דרוקר במספר 079-5723242